Pinot ´N´ Ahr Vinrejse.

Kør på opdagelse i det nye tyske rødvinsparadis

6 dage / 5 nætter | fra Kr.4.493,- per person i dobbeltværelse.

ahr

Kør på opdagelse i det nye tyske rødvinsparadis.

Pak bilen og kør en halv dags tid sydpå. Så vil du på helt tæt hånd kunne opleve et ”ukendt” rødvinsmirakel, hvor vinenes kvalitet hen over de seneste 30 år har udviklet sig fra den rene middelmådighed til pinot noir i verdensklasse. I dag taler vi om rødvin helt på niveau med de gyldne  dråber fra Bourgogne.

Målet er et lille naturskønt bjergområde, der hedder Ahr og ligger syd for Bonn i Tyskland. Og Global Tours vil med Pinot ´N´ Ahr Vinrejser gøre Ahr-oplevelsen til en aha-oplevelse for de danske kør-selv-vinentusiaster.

Bourgogne og pinot noir-druen har altid været betragtet som et af vinverdenens lykkeligste ”ægteskaber”. Men nu begynder den globale opvarmning at flytte grænserne for, hvor denne delikate og krævende drue kan få de helt optimale vækstbetingelser. Ahr byder på perfekte klima- og naturforhold for pinot noir i kraft af de ekstra par varmegrader og de næsten lodrette sydvendte vinmarker på skiferholdige bjergskråninger.

Ahr ligger i Eifel-bjergene og har en næsten ubeskrivelig naturskønhed. Området er et Mekka for ikke bare vinentusiaster, men også for naturelskere og motionister. En lille flod bugter sig romantisk gennem det billedskønne landskab, og de dramatiske klippeformationer og små idylliske landsbyer ligger som perler på en snor langs floden. Og så byder Ahr på et helt unikt netværk af vinvandrerveje, løberuter og cykelstier, der følger floden og er forbundet via en lille lokal jernbane.

Grunden til, at de færreste har hørt om rødvinsmiraklet fra Ahr, er, at den samlede vinproduktion er ekstrem lille, og at stort set hele salget sker direkte i dørsalg til de mange købestærke og vinglade tyskere fra det store nærliggende Ruhr-område. Produktionen kan ikke udvides, og vinproducenterne har ikke de store motiver til at markedsføre og eksportere vinen. Stort set samtlige flasker bliver revet væk i løbet af sæsonen. Glem alt om at købe gamle årgange.

Ahr-floden er en biflod til Rhinen, og selve Ahr-dalen, hvor vinen dyrkes, er kun cirka 25 km lang. Der er plantet 559 hektar med vinstokke, og den samlede årlige produktion ligger på omkring 50.000 hl. Hele 85 procent af produktionen er rødvin, og heraf er pinot noir den absolut dominerende drue. På hvidvinsfronten er det riesling, der er den mest benyttede drue.

Pinot ´N´ Ahr Vinrejser bygger på fem elementer:

Kør-selv-rejse. Ahr ligger kun 600 km syd for den dansk/tyske grænse, og kør-selv er den transportform, der giver den største personlige frihed under opholdet. Bilen har også et bagagerum, der gør det muligt at købe større mængder af vin med hjem.

Producent-besøg. Vi besøger en række af de bedste og mest spændende vinproducenter i Ahr. Det er meget personlige og lærerige besøg, hvor vinbonden selv vil fortælle alt om vingården, historien, markerne, vinene og området, og vi kan stille alle tænkelige spørgsmål. Vi smager naturligvis også de forskellige vine og kan købe dem med hjem til omkring den halve pris af, hvad de måtte koste i Danmark.

Masser af tid på egen hånd. Ideen med Pinot ´N´ Ahr Vinrejser er ikke at arrangere en grupperejse, men derimod individuelle rejser med garanti for store vinoplevelser – og med mulighed for at dele disse oplevelser med andre vininteresserede. Det faste program består derfor kun af producentbesøgene, og der vil derfor være god tid til at udforske området på egen hånd. For eksempel til at opsøge andre vinproducenter. Til at gå ture på vinvandrervejene. Til at cykle rundt i området. Til at spille golf. Til at besøge den gamle romantiske by i Ahrweiler. Eller bare slappe af.

Guide sikrer optimalt udbytte. Når man første gang kommer til et nyt område som Ahr, kan det være svært at finde frem de helt rigtige steder. Sven Karlsen, der er vinentusiast og har besøgt Ahr mange gange, er derfor til disposition som guide under hele turen, så du kan få det maksimale ud af opholdet og opleve alt det bedste, som området kan byde på.

4-stjernet luksus. Opholdet skal også være forkælelse. Vi bor på det mest luksuriøse hotel i Ahr, nemlig det 4-stjernede Hotel Steigenberger i byen Bad Neuenahr. Hotellet har lækre værelser, spa- og wellnesscenter, stor indendørs pool med 33 grader varmt vand og en fortrinlig restaurant. Og så ligger hotellet på den absolut bedste adresse i byen tæt ved Ahr-floden og med kasino, kurpark, butikker, cafeer, restauranter, parkeringshus og Ahrs berømte kursteder og varme kilder som naboer. Du får et velkomstkort, der giver gratis adgang til offentlig transport og rabat til en række seværdigheder.

Hotel Steigenberger Bad Neuenahr

getfile

Dagsprogram

Dag 1 Afrejse fra Danmark til Ahr. Velkomstmiddag, hvor Sven fortæller om ugens spændende oplevelser.

Dag 2 – 5  Efter morgenmaden besøger du kendte og mindre kendte vingårde, hvor du har mulighed for at smage på forskellige interessante vine. Du får også tid på egen hånd til at udforske den smukke natur eller slappe af på hotellet og nyde faciliteterne. Sven er fuld af gode ideer og forslag til oplevelser i området. En af dagene vil være fri på egen hånd.

Dag 6 Morgenbuffet og tid til at indsnuse de sidste indtryk af Ahr.

Du får:

  • 5 overnatninger i dobbeltværelse på Hotel Steigenberger Bad Neuenahr
  • 5 x lækker morgenbuffet
  • 3 retters menu på ankomstaftenen
  • Adgang til termisk indendørs pool og sauna
  • 4 besøg hos førende vinproducenter i Ahr
  • Vores vinekspert Sven Karlsen, der under hele opholdet er behjælpelig med viden og erfaring om Ahr-vinene og -området
  • En række forslag til aktiviteter, seværdighed og måltider, som det er frivilligt at deltage i.

Tillæg pr. person: Drikkevarer og tysk turistskat EUR 2,5 pr person pr nat. Betales direkte til hotel. Parkering EUR 25 for ugekort

sanne5

Sanne siger:

Sven tager dig med på denne eksklusive tur. En oplevelse ud over det sædvanlige, fordi den er så personlig og passioneret på alle måder.

Små udvalgte vingårde med sjæl, hvor vinbonden går i marken og napper en drue fra sin egen avl – og smager på vinen, der er behandlet med omhu og kærlighed i kælderen.

Det er de færreste, der kender det lille område, Ahr, cirka 30 kilometer syd for Bonn i Tyskland. Men ikke desto mindre er Ahr et af Europas mest fuldendte feriemål for vinkendere, naturelskere og motionister.

getfileI4DMEP2L