Vinrejse til Ahr

6 dage / 5 nætter | fra Kr.4.993,- per person i dobbeltværelse.

Sven tager dig med på denne eksklusive tur. En oplevelse ud over det sædvanlige, fordi den er så personlig og passioneret på alle måder.

Små udvalgte vingårde med sjæl, hvor vinbonden går i marken og napper en drue fra sin egen avl – og smager på vinen, der er behandlet med omhu og kærlighed i kælderen.

Det er de færreste, der kender det lille område, Ahr, cirka 30 kilometer syd for Bonn i Tyskland. Men ikke desto mindre er Ahr et af Europas mest fuldendte feriemål for vinkendere, naturelskere og motionister.

ahr

Ahr er det nordligst beliggende rødvinsdistrikt i Europa, og vinenes kvalitet har siden 80´erne udviklet sig til ren verdensklasse. Hvem havde troet det om tysk rødvin? De bedste vine dyrkes på pinot noir-druen og kan sagtens tåle sammenligning med Bourgognes cru-vine.

Under opholdet i Ahr skal du besøge seks af de førende pioner-producenter, og du skal ikke blot skal smage på vinene, men også høre hele historien fra hovedaktørernes egen mund. Det vil naturligvis også være muligt at købe de vidunderlige (og meget sjældne) vine med hjem.

For blot 30 år var Ahr-vinene ikke noget at skrive hjem om, men siden har området oplevet en af de mest spektakulære udviklinger i hele vinverdenen. Den eksplosive stigning i kvaliteten har naturligvis været begunstiget af den globale opvarmning, men har også ”rod” i den ekstreme natur med næsten lodrette sydvendte vinmarker og en helt speciel pionerånd blandt de bedste lokale vinproducenter. Den samlede vinproduktion i området er dog stadig mikroskopisk, og stort set samtlige flasker sælges via dørssalg til de mange store Mercedes´er, der kommer fra det nærliggende Ruhr-område og fylder bagagerummet op med de gyldne dråber. Derfor når vinene (og kendskabet til dem) næsten aldrig uden for lokalområdet.

Ahr er også et mekka for naturelskere og motionister. Floden Ahr bugter sig romantisk gennem et billedskønt landskab i de vulkanske Eifel-bjerge, hvor de dramatiske klippeformationer og små idylliske landsbyer ligger som perler på en snor. Dette næsten ubeskriveligt smukke landskab indeholder et imponerende netværk af vinvandrerveje, løberuter og cykelstier, der følger floden Ahr og er forbundet via en lille lokal jernbane. Hovedbyen Bad Neuenahr er endvidere en af Tysklands ældste og mest velrenomerede kurbyer, så velvære og helse er på alle måder centrale begreber for Ahr.

Ahr ligger kun cirka 600 km fra den dansk/tyske grænse, og derfor arrangeres rejsen som ”koordinerede” kør-selv-rejser.

Det giver dig en mulighed for at spare penge på transporten og for at få ekstra selskab på køreturen. Det giver dig også mulighed for at købe en masse vin med hjem, og det giver alle en masse ekstra bevægelsesfrihed under opholdet i Ahr.

Hotel Steigenberger Bad Neuenahr

getfile

Hotellet har stilfulde værelser, opvarmet indendørs pool og restaurant, der serverer dejlige retter, mindre end 5 minutters gang fra Ahrs varme kilder i Bad Neuenahr-Ahrweiler. Du får et velkomstkort, der giver gratis adgang til offentlig transport i området og rabat til visse seværdigheder.

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark til Ahr. Velkomstmiddag, hvor Sven fortæller om ugens spændende oplevelser.

Dag 2 – 5  Efter morgenmaden besøger du hver dag kendte og mindre kendte vingårde, hvor du har mulighed for at smage på forskellige interessante vine. Du får også tid på egen hånd til at udforske den smukke natur eller slappe af på hotellet og nyde faciliteterne. Sven er fuld af gode ideer og forslag til oplevelser i området.

Dag 6 Morgenbuffet og tid til at indsnuse de sidste indtryk af Ahr. Afgang mod Danmark over middag.

Du får:

  • 5 overnatninger i dobbeltværelse på Hotel Steigenberger Bad Neuenahr
  • 5 x lækker morgenbuffet
  • 3 retters menu på ankomstaftenen
  • Adgang til termisk indendørs pool og sauna
  • 6 besøg hos førende vinproducenter i Ahr
  • Vores vinekspert Sven Karlsen, der under hele opholdet er behjælpelig med viden og erfaring om Ahr-vinene og -området
  • En række arrangerede forslag til aktiviteter, seværdighed og måltider, som det er frivilligt at deltage i.

Tillæg pr. person: Drikkevarer og tysk turistskat EUR 2,5 pr person pr nat. Betales direkte til hotel.

Evt. forsikringer

sanne5

Sanne siger:

Min ven Sven rejser flere gange om året til Ahr i Tyskland for at opsøge ukendte vinbønder, der laver formidabel vin. Druer der smager af sol og sommer, vidunderlige vinmarker, hvor vinrankerne bugner af modne druer, der forvandles til den lækreste vin.

getfileI4DMEP2L